Resultats de la cerca frase exacta: 587

Diccionaris terminològics  | Alimentació. Gastronomia
1. batre
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Remenar enèrgicament, a cops de forquilla o batedor o amb un aparell, un preparat líquid o pastós fins a aconseguir una determinada textura. [...]
2. tzatziki
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Preparació culinària feta amb iogurt, cogombre, all, anet i, ocasionalment, menta o llimona, que se serveix com a entrant o com a acompanyament per a amanides o per a plats de carn o peix, típica de Grècia. [...]
3. salsitxa de Frankfurt
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Salsitxa cuita i fumada feta amb carn de porc o de boví o amb una barreja d'ambdues. [...]
4. fons
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Brou molt concentrat de gust que s'utilitza per a elaborar salses o per a banyar un guisat o un rostit. [...]
5. hora feliç
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Part del dia en què un establiment comercial, especialment un bar o un restaurant, redueix els preus o fa ofertes especials. [...]
6. ecològic -a
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Dit del menjar o l'aliment que procedeix de l'agricultura ecològica o la ramaderia ecològica, sigui directament o bé a través dels ingredients que el componen, per a l'elaboració del qual només es permeten determinats additius alimentaris. [...]
7. foxé
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Dit del vi, o del seu gust o de la seva aroma, que recorda algunes fruites i que té una acritud característica. [...]
8. sushi [ja]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat de la cuina japonesa elaborat a base d'arròs bullit envinagrat, acompanyat de peix o marisc, generalment cru, o de verdures. [...]
9. crep
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pasta d'origen bretó feta amb una barreja fluida de farina, llet o aigua, i ous, que, en coure's, pren una forma prima i arrodonida, i que se sol servir enrotllada o doblegada amb un farciment dolç o salat. [...]
10. brownie [en]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pastís de xocolata i nous o una altra mena de fruita seca, amb textura de bescuit, que se sol servir en porcions quadrades o rectangulars. [...]
Pàgines  1 / 59 
Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>